پذیرش دانشگاه ها

بالاخره تصمیمم رو گرفتم و امسال بصورت جدی اپلای کردم. البته هدفم اقتصاد نبود و قصد داشتم که رشته رو یک کم به سمت گرایشات چند رشته ای و پراتیک تر منحرف کنم. رشته ای که براحتی بعد از دو سال بشه باهاش کار کرد، کارهایی که شاید بیشتر برای من جذاب هستند تا کارهایی که برای یک فارغ االتحصیل اقتصاد وجود داره. همین طور هم شد. در رشته های پابلیک پالیسی، اینترنشنال ریلیشن و اقتصاد اپلای کردم. نتیجه تا بحال این ها بوده:

باید عرض کنم که رنک های دانشگاه ها از شانگهای و یو اس نیوز استخراج شده اند. (به همین جهت متفاوت هستند). رنک رشته و دانکشده ها نیز از یو اس نیوز استخراج شده است.

Public Policy

کارنگی ملون/ رنک دانشگاه 23-58/ رنک در این رشته: 4/ رنک دانشکده(هینز اسکول): 10/ فاند: 6000 دلار در هر سال/ واقع در شهری خوب و با صفا و کمی گران

میشیگان(آن اربر)/ رنگ دانشگاه: 21-29/ رنگ در این رشته: 3/ رنک دانشکده(فورد اسکول): 7 / فاند: 10000 دلار در سال/ واقع در شهری خوب ولی نسبتا سرد

مینه سوتا / رنک دانشگاه: 28-64 / رنک رشته : 14 / فاند: هزینه کامل ثبت نام به اضافه سالانه 6000 دلار/ واقع در شهری پرجمعیت و سرد و گران

Law and Diplomacy- MALD

تافتر (Tufts) / رنک دانشگاه: 28-100/ رنک دانشکده (فلچر اسکول) : 4 / فاند: 28000 دلار- که البته هزینه ثبت نام در این دانشاگه 37 هزار دلار است/ واقع در بوستون. شهری به لحاظ ارتباطات بسیار جذاب ولی شدیدا گران- برنامه های این دانشگاه در این رشته  با دانشگاه هاروارد و ام آی تی مشترک است و می توانید واحدها را در آن دو دانشگاه نیز بگذارنید. مضافا این که ولی نصر(پسر سید حسین نصر) هم در این دانشگاه درس خوانده و استاد همین رشته در این دانشگاه است.

Economics

ویرجینیا تک/ رنک دانشگاه: 200/ رنک رشته: 150/ فاند: هزینه کامل ثبت نام به اضافه 18 هزار دلار سالانه/ پذیرش در مقطع دکتری/ البته باید از دکتر جواد صالحی اصفهانی، استاد این دانشگاه که لطف کثیر داشتند هم تشکر کنم.

البته اقتصاد سیاسی دانشگاه منچستر هم که از پارسال به تعویق انداختم هنوز هست ولی خب چون فاند نداره جزو گزینه ها نیست.

International Relations

سیراکیوز/ رنک دانشگاه: 55-300 / رنک دانشکده(ماکسول اسکول): 1 / رنک در رشته : 9/ فاند 40000 دلار/در شهری کوچک و نسبتا سرد ولی نزدیک به نیویورک.

همانطور که مشخص است انتخابهای متعدد و مختلفی وجود دارند و بسیار متفاوت! تقریبا به نتیجه رسیده ام که نمی خواهم دکتری اقتصاد بخوانم. دوست دارم تجارب بیشتری داشته باشم و تجاربی البته متفاوت و با دایره ای وسیع. 5 سال صرف وقت برای دکتری اقتصاد در حالی که آینده هم چندان درخشان نیست، خیلی دلچسب نیست. خلاصه بیشتر شاید باید بین سیراکیوز و تافتز و مینه سوتا و کارنگی انتخاب کنم. دوستان اگر نظری، پیشنهادی، نکته مثبت و منفی در ارتباط با این دانشگاه ها و دانشکده ها دارند لطف خواهند کرد اگر برایم بنویسند یا ایمیل کنند.

این نوشته در محمدصادق الحسینی ارسال شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

19 پاسخ برای پذیرش دانشگاه ها

  1. امین یوسفی :گفت

    اونقدرا سواد ندارم که بتونم نکته ای بگم
    اما اونقدر دوست دارم که بهترین آینده را برات آرزو کنم
    و همیشه از شنیدن خبرای خوب راجع به دوستان قدیم و جدید خوشنود میشم

    موفق باشی
    سال نو هم مبارک
    تعطیلات خوش بگذره

  2. Purple :گفت

    You can’t trust US news ranking. And I also think chances for finding a good job with an International Relations degree are really rare for an Iranian

    • مرسي. ولي رنكي كه از سيراكيوز در رشته اينترنشنال ريليشن اعلام شد، از فارين پاليسي بود كه فراموش كردم بنويسم. همچنين يو اس نيوز جايي است كه حتي هاروارد بهش استناد مي كنه! چطور فكر مي كني كه نمي شه بهش اعتماد كرد. خصوصا توي تاپ تن؟
      در مورد شغل هم بستگي داره ديد شما چي باشه كه در آينده در اين خصوص توضيح مي دم

      • Purple :گفت

        What I told was because of some not very accurate rankings in engineering that I have seen in US news. But you are right; they do refer to this ranking. And regarding the job, I meant in the United States and I am saying this because I have a few friends studying IR here. I think you can write to Dr Mesbahi for a consult (mesbahim@fiu.edu). He teaches in IR department in Florida International University. Their school is famous because Prof. Onuf if you know him. You can find their CV here: http://casgroup.fiu.edu/pir/pages.php?id=393

        Dr mesbahi has 3 Iranian students now

  3. عطا :گفت

    سلام جناب صادق الحسینی
    من از خوانندگان دنیای اقتصاد هستم و مقالات زیادی از شما مطالطه کردم و قلمتون رو میپسندم؛ زیباست
    در حال حاضر سال آخر مهنسی برق رو میگذرونم و برای ادامه تحصیل به دلیل علاقه میخوام اقتصاد و یا مدیریت بازرگانی رو انتخاب کنم.
    شما کدام یک رو به من پیشنهاد میکنید که بازار کار مناسبتری هم داشته باشه؟
    برای ادامه تحصیل در خارج از کشور از شرایط تامین هزینه ها چندان اطلاع ندارم، اگر مرا راهنمایی کنید لطف بزرگی خواهید کرد.
    به عنوان مثال همین «فاند» که شما به آن اشاره کردید دقیقا چیست؟
    تقریبا به چه هزینه ای میتوانم در یکی از دانشگاههای نسبتا خوب آمریکا ارشد بگیرم؟
    پیشاپیش سپاسگزارم

  4. غریبه :گفت

    سلام
    سال نو مبارک
    دکتری را هم قتصاد بخوانید.

  5. غریبه :گفت

    اقتصاد

  6. د.سلیمانی :گفت

    کاش لطف می کردین رزومه تون رو میذاشتید چون جو وبلاگ های اقتصادی بچه های ایرانی یه جوریه که مثلا بعضی ها فکر میکنن با لیسانس اقتصاد پیام نور هم میشه نتیجه ای مثل نتیجه شما گرفت.خیلی ممنون

  7. محمد افضلی :گفت

    ببین رفیق
    اینکه لیسانست از کجاس فقط یه فاکتوره در کنار فاکتورهای دیگه ای مثل معدل لیسانس ،محل ارشد معدل ارشد تافل و جی آر ای واس او پی و …
    شما هم بهتره به جای خوندن وبلاگای اقتصادی کار خودتو دنبال کنی تا اینکه جوش بعضیا رو بزنی

  8. د.سلیمانی :گفت

    آقا افضلی بنده دانشجوی اقتصاد دانشگاه شیراز هستم اولا آرزو می کنم هر ایرانی به اهدافش برسه چون نه تنها من که خیلی های دیگه هم ذی نفع میشین بنابراین اگه آقای الحسینی تونستن موفقیت به این بزرگی داشته باشن قطعا میتونه غیرمستقیم روی زندگی من تاثیر گذار باشه به علاوه من برای ایشون موفقیت های بزرگتری آرزو می کنم

  9. د.سلیمانی :گفت

    در ضمن اگه من جای شما بودم یا تافتز یا میشیگان

  10. امیر :گفت

    سلام
    این جمله » 5 سال صرف وقت برای دکتری اقتصاد در حالی که آینده هم چندان درخشان نیست »

    در مجموع به چه معناست؟ یعنی دکتری اقتصاد آینده نداره؟
    مرسی

    • والله در پستی جدا به این می پردازم. فعلا این که بچه ها 5 سال اقتصاد می خونن و در نهایت با دکتری اقتصاد به زور در کالجی مشغول به کار می شن که حقوق 4-5 هزار دلار در ماه می گیرن. خب این چندان با توجه به هزینه های کار مطلوب نیست.

  11. حسین جوشقانی :گفت

    سلام
    اول تبریک میگم. دوم می خواستم بگم که اصلاً تصمیم عجیبی نیست که دکترای اقتصاد رو انتخاب نکرده اید.
    متاسفانه چیزی که ما توی ایران بهش توجه نمی کنیم علاقه و هدف زندگی است. به نظر می رسه که شما دنبال علاقه ی خودت هستین و نه چیزی که تو ذهن دیگران هست. و این می تونه به موفقیت شما کمک کنه.

    سخن آخر اینکه این سوال «دکتری اقتصاد آینده نداره؟» مثل این می مونه که بگی «هندونه به درد می خوره یا نه؟»

    موفق باشید

    • مرسی بابت تبریک
      در باب جمله آخرت هم باید بگم که درست می گی. به این شرط که بدونیم این جمله که «هندونه به درد نمی خوره» هم واجد معناست. بستگی دارد هدفت چی باشه. که من فکر می کنم هدفم رو روشن کرده ام در متن.

  12. نیلوفر :گفت

    سلام
    خوشحالم از دیدن خوشحالی و موفقیتتون.

  13. امیر :گفت

    منظور از فاند چیست؟

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s