چند روز پیش یکی از متخصصانی که در دانشگاه روی لیبی کار می کند را در دیدم. گپی با هم زدیم و نکته ای را گفت که جالب بود. ازش پرسیدم چرا به لیبی حمله شد و به سوریه نه؟ مشخصه که سوریه به لحاظ جغرافیایی با لیبی متفاوته، صحراهای وسیع نداره، بسیار متراکمه و نیز به لحاظ سیاسی همسایه اسراییله و تونسته خوب موازنه سیاسی رو پیش ببره. ولی نکته ای که اشاره کرد جالب بود. گفت دلیل اصلی حمله سریع به لیبی ترس اتحادیه اروپا از مهاجرت گسترده لیبیایی ها به اروپا بود که نه به لحاظ بین المللی و نه به لحاظ انسانی نمی تونستن جلوش رو بگیرن! در حالی که در مورد سوریه چنین چیزی نیست.
مختصر
صادق الحسيني؛
sadegh alhosseini
ایمیل:eco AT alhosseini.org-
صفحه
-
پست های اخیر
اقتصادی
- محمد طاهری
- مشق اقتصاد
- مصیبت منابع
- نگاه آزاد
- چارچوب
- یک لیوان چای داغ
- کافه اقتصاد
- پاریس، اقتصاد و …
- پساسرمایه داری
- اقتصاد خودمونی
- اقتصاد خرد، بازار، خانوار
- اقتصادانه
- اکونومیست
- بازار و سیاست
- تالارهای گفتگوی اقتصادی
- حسین عباسی
- خاکریز اقتصاد
- دوستدار سقراط
- دکتر جواد صالحی
- دگردیسی مشغولیت ها
- دست نوشته های یک اقتصاددان
- رستاک
- سمینارهای اقتصادی شریف
بایگانی
آمار بلاگ
- 376٬597 بازدیدکننده
با درود،
لیبی کمتر از هفت میلیون نفر جمعیت دارد. عدم ثبات در لیبی پیش از آنکه به مهاجرت گسترده مردم این کشورثروتمند منجر شود، به مهاجرت روزافزون آفریقاییهایی دامن میزند که از طریق سواحل طولانی این کشور در تلاش رسیدن به اروپا هستند.
سرافراز باشید.
شش و نیم میلیون جمعیت که براحتی می تونن خودشون رو به ایتالیا برسونن خطر بزرگیه. حتی اگر ده یا بیست درصد اینها هم مهاجرت می کردند، عدد خیلی بزرگیه. اما نکته شما را نگرفتم. یعنی جنگ جغرافیایی باعث می شد که مرزهای لیبی توسط سایر افریقایی ها برای رفتن به اروپا استفاده بشه؟
نیروهای ناتو بطوری بنیانی از به اصطلاح انقلابیون لیبی حمایت کردند و بدون حمایت ناتو و بستن فضای پرواز لیبی این مخالفان قذافی از همان ابتدا محکوم به شکست بودند. عدم ثبات و جنگ داخلی در یک کشور به مهاجرت و آوارگی بخشی از مردم آن کشور منجر میشود. برای نمونه افغانستان، عراق و یا سومالی. اما این عدم ثبات در لیبی به عدم کنترل مرزهای آبی و سواحل طولانی این کشور نیز منجر میشود. درنیجه موج مهاجرت آفریقاییها از میان قاره سیاه افزایش پیدا میکند و اروپا (پیش از همه ایتالیا) را با مشکلاتی بیشتر روبرو میسازد. قذافی بارها از این مشکل اروپا به عنوان یک ابزار فشار در مذاکراتش با اروپاییان استفاده کرده بود.طی ماههای اخیر نیز وضعیت موجود در لیبی به مهاجرت غیر قانونی آفریقاییها دامن زده بود.
برای نمونه: جزیره لامبادوزا که برای این مهاجران اکثراً سیاهپوست هدف نخست شمرده میشود. عدم ثبات موقتی در تونس این مهاجرتها را یکباره شدت داد و به چالشی جدی برای ایتالیا تبدیل نمود.
اما حضور ناتو و دخالت اروپاییها در لیبی دلایل مهم دیگری نیز دارند که در«هزارواژه – این بهار پر خزان عربی» به آنها اشاره شده است.
سرافراز باشید
مرسی بابت اطلاعاتت. ولی خب من با چیزهایی که توی اون مقاله مطرح شده موافق نیستم.
دقیقا. علت این که این بار فرانسه خیلی جدی وارد ماجرا شد هم همین نزدیکی جغرافیایی بود