بار هستی، ارزش چند باره خواندن دارد.(همچون جاودانگی) راستی فیلمی که بر اساس این کتاب درست شده را دیده اید، هرچندکه بسیار ضعیف تر از رمان است، اما خب بازیگر خوبی مثل بینوش دارد! هوس انگیز شد، ها؟!
«زمان بشری دایره وار نمی گذرد بلکه بصورت خط مستقیم پیش می رود. به همین دلیل انسان نمی تواند خوشبخت باشد ( اما سگ می تواند) چرا که خوشبختی تمایل به تکرار است.»
میلان کوندرا- بار هستی
برای کمک به هموطنانتان که در حال فریب خوردن از موسسات اعزام دانشجو به مالزی و هند و اکراین و ارمنستان و…هستند این وبلاگ را لینک کنید.و اگر در فکر ادامه تحصیل در هند و مالزی و ….هستید و از معایب و سختی ها و بدبختی های ان خبر ندارید به این وبلاگ سر بزنید.
بله هم کتاب را خوانده ام و هم فیلم را دیده ام. کتاب را به انگلیسی هم دوباره خواندم و برخی جملاتش برایم به مثل ضرب المثل شده. میدانید که ترجمه عنوان خیلی نارساست در مقابل «سبکی تحمل ناپذیر هستی».
در کتاب چند مفهوم اساسی مطرح میشود. یکی همان تصادف، یکی بحث ضرورت زندگی هر کس و موارد دیگر.
بولتن دانشجويان و دانشآموختگان فلسفه ايران
Iranian Students of Philosophy
http://www.isphilosophy.com
اين دو کتاب کوندرا از آن کتابهايي است که به نظرم هر انسان اهل انديشهاي حداقل يک بار آنها را بخواند. مخصوصا جاودانگي که پرسش هميشگي انسانها در طول تاريخ را پيش ميکشد و به همه ما يادآوري ميکند که تمام زندگي ما در يک قاب خلاصه ميشود؛ قابي که در آن جاودانه ميشويم!
ممنون از يادآوري شما در مورد اين دو شاهکار کوندرا.
سلام بر اقاي الحسيني
چند يادداشت از شما درياره پرداخت مستقيم درآمد نفت خواندم كه در آنها تاكيد داشتيد كه نقدينگي بر اثر اين كار افزايش نمي يابد.
اما به نظر من با اين كار نقدينگي زياد مي شود.( اين البته به معناي مخالفت يا موافقت با ايدهي مورد برسي نيست.) زيرا در حال حاضر حجم عمده اي از نفت توليدي در داخل كشور مصرف مي شود ( تقريبن روزانه 1.5 ميليون بشكه) و با اندكي تسامح هيچ پولي بابت اين مصرف به شركت نفت پرداخت نمي شود. قدم اول پرداخت نقدي درآمد نفت، نقدي كردن ارزش اين مقدار نفت توليدي است ( قابل توجه اينكه تا كنون بارها از سوي ديوان محاسبات بر اين كار اصرار شده و دولت زير بار آن نرفته است) كه منجر به افزايش نقدينگي خواهد شد.
با تشكر
———————-
صادق: سلام. مرسي از توجهت
اما من هيچ كجا نگفته ام كه نقدينگي زياد نمي شود! همه جا گفته ام نقدينگي به مقداري كه گفته مي شود زياد نمي شود. يعني به مقداري كه يارانه در اقتصاد داريم.
بنابراين تورم هم به مقداري كه ادعا مي شود نخواهد بود.
با شما هم در اين زمينه موافقم.
کوندرا نویسنده ای است که همین طور مدام می توان پیرامون نوشته هایش حرف زد و حرف زد.
مجله چلچراغ- علیرضا میراسدالله: » … در 30 سالگی نسخه انگلیسی هر دو کتاب {بارهستی-جاودانگی} را خواندم و فهمیدم آنچه در زندگی ام عوض شده بود هیچ ارتباطی با میلان کوندرا نداشت. نظریات فلسفی اش به نظرم سطحی آمد و زیاده گویی اش درباره زنان نشان از تجربه های خام داشت…. در «جاودانگی» اشاره دارد به این که زن ها به این دلیل نمی توانند پیشرفت کنند که برخی روزهای ماه دچار مشکلات ماهیانه می شوند و زمان های زیادی را صرف خودآرایی می کنند. این مزخرف ترین نظریه ایست که خوانده ام…. یکی دیگر از مفاهیمی که میلان کوندرا با سطحی نگری به آن پرداخته «عشق» است. او در کتاب «بار هستی» مردی را تصویر می کند که در عین حال که عاشق همسرش است به زنان دیگر نیز عشق می ورزد…. آنچه مرد کتاب در ارتباط با همسرش حس می کند عشق نیست. او مایل است که زنی در کنارش باشد و در سختی ها و مشکلات زندگی همراهی اش کند»
من آثار میلان کوندرا را نخوانده ام. به خاطر همین نظر خودم را ننوشته ام. میراسدالله را هم نمی شناسم، قکر کنم اولین بار است توجهم به نوشته اش جلب شده که اسمش را دیدم. با این وجود از این تفکر کوندرا خوشم نیامد. احتمالا هم از کتابش لذت نبرم.
پ.ن. کامنت ضد حالی شد. خوب بگذارید تقصیر میلان کوندرا. من بی تقصیرم جناب.