همه بحث شکم جمعیتی در ایران را می دانیم و می دانیم که نوزادان متولد شده در شکم جمعیتی قبلی، یعنی متولدین سالهای نخست دهه شصت (مثل خود من) از سال 80 به سن باروری رسیده اند. و طبیعی است که شکم جمعیتی دیگری در این سالها داشته باشیم که البته با عملکرد و سیاستهای نادرست دولت می تواند تشدید شود و به شکمی بزرگتر از شکم قبلی منجر شود. که هم برای آینده ایرانیان و هم برای آینده اقتصاد ایران بسیار خطرناک و مضر است. اما در این حوزه نیز همانند دیگر حوزه هایی که عملکرد دولت می تواند نقش آفرین باشد متاسفانه دولت نهم بیش از دولت های دیگر گند زده است. در این راستا با عنایات خداوند متعال و با استعانت دکتر محمود احمدی نژاد، هرم جمعیتی ایران قرار است دوباره در این پنج سال یک شکم دیگر همانند(شاید هم بزرگتر، خدا را چه دیدی) اوایل دهه شصت بدهد. اما این شکم جمعیتی از چند جهت در این سالها تقویت خواهد شد:
اول) پرداخت یارانه نقدی به تمام اعضای خانوار(تا شش نفر) که قرار است بدون شرط سنی صورت پذیرد. که سکوت اقتصاددانان و فرهیختگان نسبت به آن عجیب و تبعات چنین سکوتی بسیار هزینه زا و بی برگشت است.
دوم) خاموشی های اخیر! در این چند ماه و البته ماه های آینده. از آنجایی که ملت در این شب های خاموشی و بی برقی، کاری برای سرگرم کردن و انجام دادن ندارند در نتیجه به امر مقدس ساختن فرزند می پردازند. یادم نمی رود در کلاس عقاید اقتصادی دکتر گرجی، ایشان یکی از دلایل رشد بالای آمار باروری در گذشته را نبود شبکه گسترده برق می دانستند!
خدا بخیر کند، اقتصاد ایران که دیگر فقط با دعا و جادو می تواند سرپا بایستد.
والله ما عين همين حرف رو چند وقت پيش به يكي از دوستان وبلاگ نويس كه مثل شما وبلاگ اقتصادي داره زديم و گفتيم كه بهتره دولت براي كنترل جمعيت فكري بكنه.
ايشون هم يك جواب خيلي بي ادبانه به كامنت من داد كه شماها كه اقتصاد حاليتون نيست حرف نزنيد.دولت نميتونه جلوي رشد جمعيت رو بگيره ضمنا پايين آوردن رشد جمعيت باعث بهبود وضع اقتصادي نميشه!!
حالا ما مونديم حرف شما رو بپذيريم يا همكار وبلاگ نويستون را
یادم نمیره اوایل که اومده بود میگفت ایران برای 120 ملیون جا داره، تو شهر ما هم که اومده بود در جواب اینکه ما میخواهیم استان مشتقل شویم گفت قول بدین که سال بعد جمعیتتون زیاد بشه تا درستش کنم!
یه تفکری هم هست که میگه کنترل جمعیت باعث میشه که سنی در برابر شیعه قدرتمند بشه، مسخرهس
آخه مردم ما مشغوليتشون كمه و صبح تا شب دنبال يه لغمه نون پدر كفش و صاحب كفش و درنميارن و مدام بيكار نشستند و تو كار دولت و حكومت فضولي مي كنند و پايه هاي نظام رو سست مي كنند ، به همين خاطر آقايان نشستن فكر كردن كه چطور مي تونند سر مردم بازيگوش رو گرم كنند ؟و به اين نتيجه رسيدن كه اگر توقعات چند تا بچه قد و نيم قد رو سر هر خانواده اي خراب بشه ، اونوقت ملت ديگه از زور بيكاري! تو كار حكومت فضولي نمي كنند. در ضمن اگه فردا پس فردايي هم جنگ شد هم ارتش اسلام پر بنيه تر ميشه هم ملت به خاطر شهيداشون كمتر غصه مي خورن ، چون حداقل بازم بچه دارن كه به قول بعضي از اقوام گرامي ! پشتشون باشه. در مورد منابع معيشتي هم از آنجايي كه خدا روزي رسونه جاي هيچ گونه نگراني نيست.
حلا كه اين موضوع اينقدر مهمه شما چه كاره اي كه پا تو كفش آقايان مي كني و اين وسطه واسه خودت موش ميدواااااااااااااني؟D:
اصلاحيه: لقمه
به اين كارها مي گويند سياستگذاريها و استراتژيهاي شكمي
راه حل اقتصادي اش اين است كه دولت كاندوم يارانه اي بدهد
———————-
صادق: آره! جیره بندی و یا تبعیض قیمتی هم می تواند راه حل های خوبی باشد ها!
البته به دولت که ربطی ندارد سیاست جمعتی داشته باشد یا «سو آن»…
ولی وقتی بدبختانه دولت همه کاره ی اقتصاد است، چاره ای نداریم به عنوان یک ناظر این گونه بحران هایی را گوشزد کنیم.
در عین حال پیشنهادی که میتوان در مورد این موضوع داد این است که:
1-در حال حاضر توزیع بین همه ی ملت از کوچک تا بزرگ انجام شود.
2-بابت توزیع مستقیم سند مالکیت داده شود که به صورت فروش و ارث انتقال پیدا کند.
در این صورت بسیاری از مشکلاتی که ذکر میشود، حل میگردد.مشکلات باقی مانده، همان ایراداتی خواهد بود که در مورد مالکیت خصوصی ذکر میشود.
یادم هست در اوایل دولت احمدی نژاد، سرپرست وزیر رفاه گفته بود که باید ساعت شرعی درست کردن بچه تعیین شود و از مناره های مسجد اعلام شود تا دیگر بچه های معلولو هم نداشته باشیم. (ربطی نداشت)
ببین بیکاری در زمان بی برقی خیلی تاثیری نداره. فاکتور اصلی تاریکیه ! البته در ایران اینجوریه ظاهرا ! مثل دیگه : حساسیت خونواده ها رو این که بچه شون قبل از تاریکی خونه باشه
———————
صادق: این هم حرفی است. ایول
پس بگو چرا خانواده هایی که در کنار ریل های قطار زندگی میکنند معمولا پرجمعیت تر هستند
——————-
صادق: نمی دانم. ولی به نظرم این امر بیشتر ناشی از سطح درآمدی این خانوارهاست که اصولا خانوارهای کم درآمدی هستند و می دانیم که کم درآمدها بچه های بیشتری دارند.
برای مزاح: شاید هم به این خاطر است که گذشتن قطار در شب موجب بیداری زوجین می شود… خدا را چه دیدی!
قبلا با ادب تر بودید و تحلیلهاتون شکمی و به درد نخور نبود. هم تو و هم دکتر گرجی
با سلام استاد اقتصاد خرد گفت كه :
تو اين دهه مي خواستن جمعيت زياد بشه كه الله اكبر گو زياد بشه الان همه رپ مي خونند ديگه حالا نمي دونم اينا كه بزرگ بشن چي بخونند
اما من فكر نمي كنم كه مردم انقد هم احمق باشند كه بخواهند بيشتر بچه درست كنند البته اونايي كه تو شهرها زندگي مي كنند بار گراني را بيشتر مي فهمند بعد هم با اين قبض هاي اب برق و گاز و هزينه هايي كه از اردي بهشت ديگه بي كنتور زياد ميشه بايد خيلي عقل از سر مردم ببره كه شروع كنند به بچه درست كردن