از قاليباف تا ستاريفر و شلينگ!

1- جناب آقاي قاليباف جديدا فرمايش كرده اند كه :» موقعي كه نفت 10 دلار است، تورم و بدبختي داريم، اگر نفت 100 دلار هم باشد، باز هم تورم داريم، اين امر نشان مي‌دهد، مشكل پول نيست و يك جاي مديريت ما مشكل دارد.«اين حرف آقاي قاليباف، هرچند حرف سطحي و نسبتا در سطح فهم عوام است، اما خب حرف غلطي است. ايشان ظاهرا معتقدند كه آقاي احمدي ن‍ژاد و مثلا گذشتگاني مثل خاتمي و هاشمي نتوانستند مديريت خوبي بر جريانات داشته باشند ولي ايشان همانطور كه فرهنگ كمربند ايمني و غيره را جا انداخت مي تواند در عرصه مديريت كلان هم مي تواند موفق عمل كند. بايد به آقاي قاليباف گفت كه نخير جناب آقاي قاليباف! مشكل ما اين مشكل مطرح شده در سطح تاكسي ها نيست كه :»آقا كشور مديريت ندارد، كشور صاحاب ندارند!». نخير جناب قاليباف، مشكل ما مشكلي ساختاري است. و دقيقا همان نفت كاري با ساختار آشفته ما كرده است كه عملا نخواهيم توانست مديريت خوبي داشته باشيم. نه اينكه مديريت خوبي نداريم پس نمي توانيم از نفت استفاده كنيم! ما كشوري مثل نرو‍ژ نيستيم كه در حالي كه توسعه يافته و داراي ساختاري منضبط و نهادهايي شكل يافته است، نفت را يافته باشد و بتواند بخوبي آن را مديريت كند. ما كشوري هستيم با ساختاري آشفته كه نفت اين ساختار داغان را در جهت رفتارهاي رانت جويانه تنظيم كرده است. ما كشوري هستيم كه مديريت نيز با توجه به اينكه قاعده بازي(بودن نفت در دست دولت)، قاعده بدي است، در همان قاعده بازي خواهد كرد و بنابراين مديريت بهتر در اين سيستم يعني مديريتي كه رانت جويي را تقويت كرده و منافع فردي و گروهي خود را به منافع فردي ترجيح مي دهد، خدا كند كه شما از آن مديران نباشيد! پس از هم اكنون به جاي شعار دادن بر ضد مديريت هاي ضعيف، برنامه اي در خصوص پول هاي نفت بدهيد. تا ببينيم چند مرده حلاجي!
2– جناب مستطاب آقاي دكتر ستاري فر نامه اي به احمدي ن‍ژاد نوشته اند كه در آن از توزيع مستقيم پول نفت بين مردم كم درآمد{البته!} حمايت كرده اند. اين نامه را در اينجا ببينيد. (اين هم متن كامل آن :1 و 2)فكر مي كنم انديشه توزيع مستقيم كم كم دارد جاي خود را باز مي كند.
3- در مورد مفاد لازم برنامه اقتصادي احزاب براي انتخابات،‌يادم نرفته است و در پست بعدي خواهم نوشت. (آخر اين احمدي نژاد و قاليباف اگر بگذارند!)
4- مي دانيد كه توماس شلينگ دوشنبه اين هفته در شريف سخنراني دارد. او برنده نوبل اقتصاد است و اتفاقا در خصوص بحث هاي هسته اي هم مدل هايي را در تئوري بازي ها،‌ مطرح كرده است. ولي بحثش در شريف خيلي تخصصي است و فقط دوستان اقتصادي فكر مي كنم بتوانند استفاده كنند. اين مقاله حامد به درك اوليه كمك خواهد كرد.
5- وبلاگ رنگ و بوي سياسي پيدا كرده است. كاري نمي توان كرد. اكنون دغدغه هاي سياسي آنقدر بزرگ و وحشتناكند كه چاره اي نيست.

این نوشته در Economics, iran, محمدصادق الحسینی, و غیره, کاتالاکسی ارسال شده و با برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

10 پاسخ برای از قاليباف تا ستاريفر و شلينگ!

  1. sia1368 :گفت

    لطفا در مورد مشکل ساختاری کمی توضیح به همراه مثال بیاورید تا بقیه هم مشکل واقعی را بفهمند
    ——————
    صادق: حتما. مرسی

  2. jim :گفت

    با سلام
    من فكر ميكنم كورش در 2500 سال پيش كار را تمام كرد:
    پيشرفت كشور را باين شكل خلاصه كرد:
    1-در دين مردم دخالت نكردم
    -در تجارت مردم دخالت نكردم.
    همه چيز با دخالت نكردن حل ميشود.اين آقايان بايد ياد بگيرند كه اگر بسياري از حرف ها را نزنند و بسياري از اقداماتي كه مثل گرفتن سوراخ هاي يك آبكش پيش ميايد دست به هر اقدامي نزنند خيلي از مسائل ما حل ميشود.شما هم كه متخصص اقتصاد و اين چيزها هستيد از حالا ياد بگيريد كه اين مسئله را رواج بدهيد.
    صادرات مدعي نميخواهد،واردات مدعي نميخواهد،صنعت مدعي نميخواهد.ولي كسي را ميخواهد كه كارها را تسهيل كند يك كاتاليزور ميخواهد نه يك سد و يا يك سود جو كه بخواهد با گير دادن قانون خودش را پر كند!
    ———————
    صادق:آفرین! دقیقا تمام حرف همین است و لاغیر.

  3. محمود :گفت

    سلام صادق جان
    یک اشکال ملا لغتی
    اانضباط اشتباه تایپی داره !
    ——————-
    صادق: مرسی .

  4. خسرو :گفت

    در بالاترين لينك دادم. هنوز هستيم. البته مصيبت خواني مون بيشتر شده.

  5. اسماعیل :گفت

    قالیباف مشکل را خوب تشخیص داده ولی علت را عوضی گرفته تا نفت به این شکل وارد اقتصاد می شود ما تورم داریم!! اتفاقا اگر خوب نگاه می کرد زمانی که درآمد نفتی کمتری به اقتصاد ما تزریق می شود تورم کمتر هم است.

    گویی آدمی همیشه کشش عجیبی به ابن دارد که مشکل را در دیگری ببیند و فکر می کند اگر او به جای حاکم بر این مر کب نشسته بود قادر به رعایت عدالت می بود و تورم موجود دلیلی جز بی کفایتی و بی مدیریتی حاکم ندارد. اما افسوس که هر کس که بر این مسند نشست این مر کب او را را به همان دره تاریک تورم کشاند و غول تورم او را خوار و ذلیل کرد !!!!!

  6. Jimy :گفت

    آقا اتفاقا خواندن مطالب در مورد اقتصاد سياسي خيلي حال مي ده . اقتصاد محض نمي تونه مچ خيلي ها رو باز كنه
    ادامه بده

  7. درود. با مطلبی تحت عنوان» آرمانگرایی و عدالت از نگاه فون هایک» به روزم.نگاهی به اندیشه اقتصاد آزاد و پیوند آن با آزادی.

  8. حسام :گفت

    چرا فکر کردی بحث شلینگ تخصصیه!؟ عنوانش که خیلی عامه‌پسند و در امریکا رو بورس بود. البته اصلاً هم بحث تخصصی اقتصاد نبود.
    ———————
    صادق: درست است. گويا كه نوبليست صلح داشت سخنراني مي كرد و نه نوبليست اقتصاد!

  9. lachin :گفت

    من هميشه فكر كردم قاليباف از نظر مديريتي ادم كاملي هستند 110 رو فكر مي كنم كتحول كردند – الانم در شهرداري تهران كارنامه خوبي دارن
    مخصوصا شفافيت مديريتي و مالي و اقتصادي ايشان را پسنديدم
    البته من يه فرد عادي هستم و اگر فكر مي كنيد در اشتباهم مي خواهم روشنم كنيد
    —————————–
    صادق: بحث من اینست که اگر حتی قالیباف مدیر خوبی هم باشد، باز در ساختار درآمدی دموکراسی ایرانی غرق خواهد شد. ولی در این امر هم که قالیباف مدیر خوبی است شک بسیار هست. دوستانی که با وی کار کرده اند چندان به این سخن معتقد نیستند. شفافیت مالی ایشان هم در شهرداری مطلوب نیست. همچنین اگر مقایسه ای بخواهیم ببینیم کارنامه قالیباف بزعم دوستان بنده در شهرداری، هم از کرباسچی و هم از الویری به مراتب ضعیف تر است.

  10. mohnmad :گفت

    karnameie ghalibaf az karbaschi be marateb roshan tar ast morajee konid be site tehran.ir ke har 6mah badaz panjah sal gozaresh malie hamshahri montasher mishavad

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s